Kristin Kaspersens smala tacolax
Publicerad 2015-09-25
Här är nyttiga receptet på populära helg-klassikern
Trendspanaren Julia Fors tar pulsen på det allra senaste inom Wellness med fokus på kost,
träning och trender – i både Sverige och Hollywood. I senaste numret av Wellness har hon bland annat valt ut Kristin Kaspersens recept på tacolax, från boken ”Good food”. Laga – och njut!
4 portioner
Uppdatera fredagstacosen med en sundare variant från Kristin Kaspersens inspirerande kokbok ”Good Food”. Glutenfritt, fräscht och uppskattat av hela familjen!
Du behöver:
Lax:
4 portionsbitar lax eller en hel laxsida, ca 900 g (om ni är många)
Tacokrydda
Pico de gallo tomatsalsa:
4 tomater
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 chilipepparfrukt, gärna jalapeño
1 kruka koriander
1 msk limesaft
salt & svartpeppar
Guacamole med mango:
1 vitlöksklyfta
1 chilipepparfrukt, gärna jalapeño
1⁄2 tärnad mango, ca 75 g
1 liten tomat
1⁄2 kruka koriander
2 avokador
1 msk limesaft
salt
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader. Klappa in laxen med tacokryddan, cirka 1 tsk per 150 gram fisk. Baka i ugnen i cirka 12-15 minuter.
2. Finhacka tomaterna till salsan, men ta bort det hårda rotfästet. Skala och finhacka lök och vitlök och kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern, även stjälkarna. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala och finhacka vitlöken till guacamolen. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka tomaten och koriandern, även stjälkarna. Mosa avokadon, blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt.
Kockeniklackar.se – Recept för att vinna på onlineUr boken ”Good Food” av Kristin Kaspersen