Vilket vin till indisk mat?
Uppdaterad 2019-02-15 | Publicerad 2007-10-15
Hej!
Jag och min vän började diskutera vilket vin som passar till Indiskt. Vi är överens om att öl nog är bäst, men om man MÅSTE välja ett vin till indisk mat, vad väljer man då?
Jag hävdar att ett lättare vin, som tex en Pinot Noir från Australien skulle passa bra, För att låta maten tala för sig själv och inte låta vinet konkurrera.
Min kompis däremot föreslår ett kraftfullt vin som harmonerar med matens styrka.
Vem har rätt?
Mvh Carro
Svar:
Öl är utmärkt till indisk mat, speciellt ljus öl. Vita viner med tydlig friskhet funkar till lättare rätter.
Vi går på din linje när det gäller rött, en sötmogen Pinot Noir från varmare breddgrader brukar lämpa sig till rätter med hetta, om än kan vinet i vissa fall uppfattas lite eldigt när det kombineras med het mat. Prova exempelvis Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir från Kalifornien (22220, 145 kr).