Tuggar i ny mat-show
Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-16
Babben gör en "Halv åtta hos mig" i Kanal 9
Babben Larsson, 53, har kämpat mot hetsätning och sockerberoende.
I höst tar hon ett hårt grepp om maten när hon kommenterar ”Restaurang i vårt vardagsrum” i Kanal 9.
Babben Larsson beskriver numera sitt förhållande till mat som ”normalt”.
Men hon har länge tampats med en svår relation till kolhydrater och fett.
Guida tittarna
Nu tar hon kontrollen över maten en gång för alla genom att guida tittarna i Kanal 9:s nya matlagningsprogram.
– Jag gör en berättarröst i programmet, ungefär som Helge Skoog kommenterar ”Halv åtta hos mig”. Jag syns inte i tv, man jag finns där och ledsagar och kommenterar lite skönt när något går åt skogen, säger hon.
”Restaurang i vårt vardagsrum” går ut på att två par tävlar om att öppna varsin restaurang i hemmet på tre dagar. De inbjudna gästerna får sedan betala vad de tyckte att restaurangbesöket var värt.
En stor utmaning blir att få ihop en högklassig matupplevelse med liten budget.
En uppgift Babben har goda erfarenheter av.
– Jag var kolossalt fattig under mina tio första vuxna år. Då lärde jag mig att göra storkok. Då tog man det billigaste, lök, potatis och fläskben, säger hon.
Hård ton
Än i dag ligger storkoket komikern varmt om hjärtat.
– Det ska alltid finnas färdiglagad mat att ta fram och tina.
Har du själv drömt om att starta en restaurang?
– Nej, jag har jobbat på restaurang. Men i kulisserna som diskare och restaurangbiträde. Diskare är ett toppenjobb!
Babben strävar efter samma hårda ton i sina kommentarer som i ”Halv åtta hos mig” som sänds i TV 4.
– Men jag tänker inte bara vara elak bara för att vara elak. Jag ger både morot och piska, säger hon.
"Jag fruktar Babben