Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Kristian, Krister

Potatis och rostade grönsaker med kött

Publicerad 2012-08-07

Verdure e patate arrrostite al forno con salumi italiani

En skön blandning av sommarens grönsaker rostade i ugnen.

– För att på ett enkelt och snabbt sätt få i sig lite protein så äter man i Napolitrakten ofta lite kallskuret vid sidan om, säger Paolo.

Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj paprikorna och skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och de vita delarna

inne i paprikan. Skär dem i stora bitar.

3. Skölj auberginerna och skär dem i stora

bitar. Tvätta potatisen och skär den i halvor om de är små eller i mindre bitar om de är större. Skär rödlöken i klyftor.

4. Häll olivolja i en stor ugnsform/plåt som rymmer alla ingredienser. Sprid ut grönsaker, potatis och röd- och vitlök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Lägg i oliver och strö över oregano, salt och peppar. Sätt in formen i

ugnen och rosta allt i cirka 15–20 minuter. Passa grönsakerna noga så att de kan tas ur formen medan de fortfarande är spänstiga. Ta upp vitlöken som kastas.

5. Servera genast med salami, prosciutto och mortadella.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto