Skön costolette – alla pizzaiola
Uppdaterad 2017-07-31 | Publicerad 2012-07-03
Fläskkotlett med tomatsås
Att göra rätter alla piazzaiola, i Napolitrakten, betyder att man kokar köttet i pizzans tomatsås. Det gör att köttet blir mört och att såsen får en skön köttsmak.
Ingredienser till fyra personer
Gör så här:
1. Hetta upp olivolja (1 ½ msk) i en stekpanna och bryn kotletterna i 2–3 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp kotletterna, lägg dem på ett fat och ställ dem åt sidan.
2. Torka ur stekpannan och värm upp olivolja (1 ½ msk). Lägg i vitlök och peperoncino och fräs dem tills löken har fått färg. Plocka upp peperoncinon som kastas. Tillsätt tomater, rödvin, oregano, salt och peppar.
Koka såsen i cirka 10 minuter.
3. Lägg ner kotletterna i pannan och låt dem puttra i tomatsåsen, på låg värme under lock, i cirka 15 minuter. Späd såsen med lite vatten om det behövs. Ta upp och kasta vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
4. Under tiden som kotletterna tillreds, koka upp lättsaltat pastavatten.
Lägg ner pastan i det kokande vattnet, när ett par minuter av kotletternas tillagningstid återstår, för att pastan och kotletterna ska bli klara samtidigt.
5. Servera kotletterna tillsammans med tagliolinin, skeda över lite tomatsås.
En sallad gjord på endiver, färskpressad citronsaft, olivolja och salt är gott till.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto