Zucchiniskivor i ugn fyllda med mozzarella
Uppdaterad 2012-07-16 | Publicerad 2012-07-12
Zucchini al forno con mozzarella e prosciutto
Ugnsbakad zucchinikaka: en ugnsform klädd med zucchini, som fylls med mozzarella och ett lager skinka.
– Svår att motstå och svår att inte äta för mycket av, säger Paolo.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en ugnsform med olivolja. Strö ett jämnt lager ströbröd i formen.
3. Täck formens botten och 2 cm av kanten med zucchiniskivorna, Droppa över lite olivolja, salta och peppra. Lägg i mozzarellatärningar i ett jämnt lager och täck med skinkskivorna. Sätt in formen i ugnen i 20–25 minuter.
4. Värm under tiden olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöksklyftan och peperoncinon, fräs dem i 3–4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, persilja, basilika och salt. Låt såsen koka upp och ta sedan upp peperoncinon. Låt såsen i koka 10–15 minuter. Ta upp och kasta vitlöken och kryddstjälkarna.
5. Häll tomatsås på en portionstallrik, skär en bit av zucchinikakan och lägg den ovanpå såsen.
6. Servera med kokt ris eller med ett gott lantbröd till.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto