Fyra populära recept från Viktklubb
Uppdaterad 2018-07-20 | Publicerad 2014-10-31
Kolla in de här lättlagade recepten – och låt dig inspireras!
Pizza med kycklingfilé och kantareller
Ingredienser för fyra portioner (376 kcal per portion)
4 tortillabröd av mellanstorlek (42 g/st)
2 dl tomatsås
200 g kycklingfilé i bitar
1 msk margarin
200 g kantareller delade i bitar
100 g finhackad rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
100 g cocktailtomater i halvor
150 g riven ost
Muskot
Salt & peppar
Gör så här:
Lägg tortillabröden på två plåtar. Bred på tomatsås. Stek kycklingfilén i hälften av margarinet. Salta och peppra. Kycklingköttet behöver inte vara riktigt genomstekt - än.
Lägg köttet åt sidan. Stek kantareller, lök och pressad vitlök i resten av margarinet. Smaka av med lite nyriven muskot (var försiktig med mängden), timjan, salt och peppar.
Lägg allt det stekta och tomater ovanpå pizzan. Strö på ost. Grädda pizzorna i cirka 6-8 minuter i 225 grader. (Kolla att kycklingköttet är genomstekt.)
Renskavsgryta med champinjoner och lingon
Ingredienser för fyra portioner (261 kcal per portion)
2 morötter
2 gröna squash
2 dl frysta lingon
2 kvistar färsk timjan
Salt & peppar
4 msk ketjap manis
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
480 g fryst renskav
2 gula lökar
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskaven i 3-4 minuter. Skala och strimla lök och finhacka vitlöken. Skiva champinjoner. Tillsätt allt i stekpannan. Häll på ketjap manis. Smaka av med salt och peppar. Strö på färsk timjan och frysta lingon. Servera med hyvlad squash och morot.
Quinoasallad med smaker från Medelhavet
Ingredienser för fyra portioner (369 kcal per portion)
1 msk vinäger
2 msk olivolja
200 g fetaost
2 dl svarta bönor, kokta
1,5 dl oliver
1 ask cocktailtomater
6 dl quinoa, kokt
En halv kruka timjan
En halv kruka basilika
Salt & peppar
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Skär tomaterna i två delar. Blanda quinoa, tomater, oliver och bönor.
Smula i fetaost. Häll i olivolja och vinäger. Hacka basilika och timjan och tillsätt kryddhacket samt salt och peppar. Blanda runt. Servera som den är eller tillsammans med kött, kyckling eller quorn.
Torskrygg med wasabirom
Ingredienser för fyra portioner (193 kcal per portion)
1 citron
4 msk wasabirom
4 tsk smör
4 msk hackad persilja
200 g morot
Salt & peppar
600 g torskryggfilé
Gör så här
Strö på salt och peppar på fisken och lägg i en kastrull. Häll på vatten och låt sjuda i 5 minuter. Skala och skär morötterna i stavar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek morötterna hastigt. Blanda ner persilja, salt och peppar och lägg upp på en tallrik. Lägg på fisken och toppa med en klick rom. Dekorera med citronskivor.
Aftonbladet