Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Martin, Martina

Fyra populära recept från Viktklubb

Uppdaterad 2018-07-20 | Publicerad 2014-10-31

Kolla in de här lättlagade recepten – och låt dig inspireras!

Pizza med kycklingfilé och kantareller

Ingredienser för fyra ­portioner (376 kcal per portion)

4 tortillabröd av mellanstorlek (42 g/st)

2 dl tomatsås

200 g kycklingfilé i bitar

1 msk margarin

200 g kantareller delade i bitar

100 g finhackad rödlök

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

100 g cocktailtomater i halvor

150 g riven ost

Muskot

Salt & peppar

Gör så här:

Lägg tortillabröden på två plåtar. Bred på tomatsås. Stek kycklingfilén i hälften ­ av margarinet. Salta och peppra. Kycklingköttet ­behöver inte vara riktigt ­genomstekt - än.

Lägg köttet åt sidan. Stek kantareller, lök och pressad vitlök i resten av margarinet. Smaka av med lite ny­riven muskot (var försiktig med mängden), timjan, salt och peppar.

Lägg allt det stekta och ­tomater ovanpå pizzan. Strö på ost. Grädda pizzorna i cirka 6-8 minuter i 225 ­grader. (Kolla att kycklingköttet är genomstekt.)

Renskavsgryta med champinjoner och lingon

Ingredienser för fyra portioner (261 kcal per portion)

2 morötter

2 gröna squash

2 dl frysta lingon

2 kvistar färsk timjan

Salt & peppar

4 msk ketjap manis

200 g champinjoner

2 vitlöksklyftor

480 g fryst renskav

2 gula lökar

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn ren­skaven i 3-4 minuter. ­Skala och strimla lök och finhacka vitlöken. Skiva champinjoner. Tillsätt allt i stekpannan. Häll på ­ketjap manis. Smaka av med salt och peppar. Strö på färsk timjan och frysta lingon. Servera med ­hyvlad squash och morot.

Quinoasallad med smaker från Medelhavet

Ingredienser för fyra ­portioner (369 kcal per portion)

1 msk vinäger

2 msk olivolja

200 g fetaost

2 dl svarta bönor, kokta

1,5 dl oliver

1 ask cocktailtomater

6 dl quinoa, kokt

En halv kruka timjan

En halv kruka basilika

Salt & peppar

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Skär tomaterna i två delar. Blanda ­quinoa, ­tomater, oliver och bönor.

Smula i fetaost. Häll i olivolja och vinäger. Hacka basilika och timjan och tillsätt kryddhacket samt salt och peppar. Blanda runt. Servera som den är eller tillsammans med kött, kyckling eller quorn.

Torskrygg med wasabirom

Ingredienser för fyra ­portioner (193 kcal per portion)

1 citron

4 msk wasabirom

4 tsk smör

4 msk hackad persilja

200 g morot

Salt & peppar

600 g torskryggfilé

Gör så här

Strö på salt och peppar på fisken och lägg i en kastrull. Häll på vatten och låt sjuda i 5 minuter. Skala och skär morötterna i stavar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek morötterna hastigt. Blanda ner persilja, salt och peppar och lägg upp på en tallrik. Lägg på fisken och toppa med en klick rom. ­Dekorera med citronskivor.

Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln