Spaghetti med grönsaker, sardeller, oliver och kapris
Publicerad 2012-08-04
Spaghetti alla siracusana
Det finns en anledning att spagetti alla siracusana är en av Italiens paradrätter.
– Anledningen är att den är skitgod, säger Paolo.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Skölj paprikorna och skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och skär bort de vita delarna inne i paprikorna. Skär dem i strimlor på längden, cirka 1 centimeter breda.
2. Skölj tomater och aubergine. Skär bort stjälken och skär auberginen i tärningar, om cirka 1 centimeter. Skär tomater och sardeller i bitar (sardellerna i små, små bitar) och pressa lite lätt på vitlöksklyftan.
3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och låt vitlöken brynas i 1 minut. Tillsätt sardeller, auberginetärningar och tomat och låt allt puttra på medelvärme i ca 5 minuter. Blanda sedan i paprika, oliver, kapris och basilika. Koka såsen i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Koka spaghettin i lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda i tomat- och grönsakssåsen. Rör om försiktigt och blanda noga.
5. Servera spaghettin i djupa tallrikar, toppa portionerna med färskriven pecorinoost.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto