Tagliatelle med aubergine & ost
Uppdaterad 2012-07-03 | Publicerad 2012-07-02
Tagliatelle con melanzane
Aubergine är en av Paolos favoritgrönsaker.
– Den är härlig att steka, den suger upp sås och olivolja och blir då otroligt smakrik. Tillsammans med hemgjord pasta eller köpt färsk, får du en härlig kombination.
Ingredienser
Gör så här:
1. Skölj auberginer och skär dem på längden i cirka 1 cm tjocka skivor.
Behåll skalet på. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i cirka 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av
aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
2. Värm upp olivolja i en stekpanna och stek auberginerna, tillsammans med vitlöken.
3. När auberginen börjar mjukna tillsätt tomatbitar (alternativt passerade tomater) och några grovt hackade
basilikablad. Smaka av med salt och peppar och låt såsen puttra i ytterligare 10–15 minuter.
4. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Servera pastan
i djupa tallrikar och
fördela såsen på
portionerna. Strö
över pecorino.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto