Rödspätta med ruccola & tomater
Uppdaterad 2019-11-20 | Publicerad 2012-07-02
Pesce con rucola e pomodorini
En enkel fiskrätt: rödspätta på ruccolabädd. Fisken är riktigt snygg på sin gröna bädd och smakar gott med olivolje- och citronskyn och de små
tomaterna.
Ingredienser till fyra portioner
Gör så här:
1. Skölj snabbt av fiskfiléerna med kallt vatten. Torka av dem med hushållspapper.
2. Lägg fisken i en traktörpanna eller
i en stekpanna med lock. Salta och peppra och häll citronsaft och olivolja över fisken. Sätt pannan på svag värme och låt fisken sjuda under lock i cirka fem till sex minuter. Ös lite då och då.
3. Under tiden som fisken sjuder, koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg
i tomaterna (med skaft) och låt dem koka i en minut. Ta upp tomaterna och häll av vattnet.
4. Fördela ruccolan på tallrikar och strö över salt. Lägg fiskfiléerna på ruccolabädden och ös olivolje- och citronsky över. Servera med tomater, citronklyftor och kokt ris.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto