Färsk fettucine med grönsaker & svamp
Publicerad 2012-06-26
Fettucine alla primavera
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Ingredienser till fyra personer
Gör så här:
1. Skölj sparrisen och skär av den grova träiga nederdelen, cirka 3–5 cm. Koka sedan sparrisen i lättsaltat vatten 2–3 minuter tills de börjar mjukna men fortfarande har sin spänst kvar. Häll av vattnet och skär sparrisen i små bitar.
2. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
4. Värm olivolja och smör i en stor stekpanna, lägg i vitlöken och fräs den tills den börjar få färg. Tillsätt svampen och fräs den i cirka 5 minuter. Lägg i tomater och pinjenötter och låt dem puttra med i ytterligare 3 minuter. Ta upp vitlöken och kasta bort den. Salta och peppra.
5. Lägg ner sparrisen i stekpannan.
6. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag och blanda snabbt ner pastan i pannan med sparris, svamp och tomat. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och blanda noga.
7. Servera pastan rykande het.
Paolo Roberto