Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Kristian, Krister

Färsk fettucine med grönsaker & svamp

Publicerad 2012-06-26

Fettucine alla primavera

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Ingredienser till fyra personer

Gör så här:

1. Skölj sparrisen och skär av den grova träiga nederdelen, cirka 3–5 cm. Koka sedan sparrisen i lättsaltat vatten 2–3 minuter tills de börjar mjukna men fortfarande har sin spänst kvar. Häll av vattnet och skär sparrisen i små bitar.

2. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.

3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.

4. Värm olivolja och smör i en stor stekpanna, lägg i vitlöken och fräs den tills den börjar få färg. Tillsätt svampen och fräs den i cirka 5 minuter. Lägg i tomater och pinjenötter och låt dem puttra med i ytterligare 3 minuter. Ta upp vitlöken och kasta bort den. Salta och peppra.

5. Lägg ner sparrisen i stekpannan.

6. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag och blanda snabbt ner pastan i pannan med sparris, svamp och tomat. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och blanda noga.

7. Servera pastan rykande het.

Paolo Roberto