Spiralpasta med eldig svampsås
Publicerad 2012-08-15
Fusilli con salsa di funghi
Pasta med svamp – med lite sting!
Enkel att laga och god med nyplockade kantareller.
– Det som gör den här rätten är stinget av chili, säger Paolo.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.
2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg försiktigt ner tomaterna. Låt vattnet koka upp på nytt och stick en vass knivspets i en av tomaterna. När skalet börjar rulla upp sig, häll av vattnet i ett durkslag, Stick i resten av tomaterna spola snabbt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera tomaterna. Gröp ur kärnorna med en sked och skär fruktköttet i bitar.
3. Hetta upp olivolja (1 msk) i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter. Ta upp och kasta peperoncinon. Tillsätt tomater, olivolja (ca 2 msk), salt och peppar och låt allt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg ner pastan i vattnet och koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag. Ställ tillbaka kastrullen på värme, lägg i smöret och häll sedan tillbaka pastan. Tillsätt hälften av parmesanosten och rör om. Blanda i svamp- och tomatsåsen och rör sedan om tills allt är ordentligt blandat.
5. Servera pastan tillsammans med parmesan i en skål på sidan om.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto