Grillad fläskkarré i tunt skurna skivor
Publicerad 2012-07-25
Capocollo fresco alla griglia
Tunt skurna och snabbgrillade karréskivor.
– Serverade med citronskal och persilja brukar de gå åt innan man hinner blinka, säger Paolo.
Ingredienser till fyra personer:
Till servering
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i en kraftig plastpåse. Spara lite av marinaden till pensling. Lägg köttet i påsen och tillslut väl. Marinera i kylskåp i en timme och därefter lika länge i rumstemperatur. Vänd köttet ett par gånger under marineringstiden.
2. Tänd grillen.
3. Blanda citronskal med persilja.
4. Pensla grillgallret med lite matolja, och grilla karréskivorna hastigt i cirka två minuter på varje sida. Pensla flitigt med den sparade marinaden.
5. Lägg karréskivorna på ett stort fat. Strö över citron- och persiljeblandningen.
6. Servera köttet varmt, gärna med färsk potatis och smör- och lökstekta kantareller.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto