Soppa med pasta, grönsaker och ägg
Publicerad 2012-07-10
Minestra di verdure con tagliolini e uovo
En lite krämig soppa med massor av goda grönsaker:
– Hemligheten som gör soppan len och krämig är att du vid serveringen rör ner äggulor i den heta buljongen, säger Paolo.
Ingredienser till fyra personer
Gör så här:
1. Skölj grönsakerna och strimla den vita delen av purjolöken fint, grovhacka morötter och selleri. Använd gärna matberedare. Skär tomaterna i små bitar och dela blomkålen i små buketter.
2. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt alla grönsaker och lök. Koka soppan i cirka 10 minuter på medelvärme eller tills grönsakerna är nästan mjuka men fortfarande är spänstiga.
3. Lägg ner pastan i kastrullen och koka den (cirka 3 minuter), tills den är al dente. Salta och peppra.
4. Vispa upp äggulorna.
5. Fördela den heta soppan i djupa tallrikar och skeda snabbt och jämnt äggula över portionerna och rör om.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto