Den moderna tidens julbord
Uppdaterad 2018-12-17 | Publicerad 2006-11-17
Hör du till dem som ledsnat på julskinka, pressylta och inlagd sill? Som tycker att det klassiska julbordet är en pina?
Lugn, bara lugn, här är guiden till de annorlunda julborden.
Julbord är ett måste i juletid. Men hur spännande är det egentligen att äta samma sak år efter år? Och hur gott är det egentligen med grisfötter och kalvsylta?
– Jag tror att många svenskar är trötta på det traditionella julbordet, man vill åtminstone inte äta det mer än en gång per år, hemma på julafton. Ska man gå ut och äta julbord vill man ha något annorlunda, säger Jack Ibrahim, ägare till den libanesiska restaurangen Cave de Roi.
Deras julbord är allt annat än traditionellt svenskt.
– Vi bjuder på en helkväll med libanesisk mat, levande musik och magdans. Det blir en upplevelse i stil med tusen och en natt, säger Jack Ibrahim.
Libanesiskt julbord är ett alternativ. Men det finns många andra; japanskt, thailändskt, amerikanskt...
Skaldjursjulbord är något som många av stans restauranger satsar på. På Naglo kan du fylla din jultallrik med räkor, ostron, hummer och löjrom.
Hör du ändå till de som föredrar den svenska varianten?
Naturligtvis är utbudet stort även på den fronten och det finns många restauranger som erbjuder roliga aktiviteter runt omkring. Rockjulbord på Engelen eller boulejulbord på Surbrunn boulebar är några av alternativen.
Här kan du äta annorlunda julbord...
...och här julbord med underhållning
Hitta ännu fler julbord
Linda Kling (.se)