Kyckling i cider
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-24
45 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner pasta, ris eller potatis¨
4 kycklingklubbor
3 dl cider, så torr som möjligt
2 äpplen
2 morötter
4 stjälkar blekselleri
10 steklökar
1 msk vinäger
1 tsk rosmarin
2 msk smör
1 msk kycklingfond eller 1/2 smulad tärning
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång ris/pasta/potatis-koket.
2. Skala morötterna och skär i bitar.
3. Ansa selleristjälkarna och skiva halvcentimetertjockt.
4. Skala steklökarna.
5. Skala äpplena, skär bort kärnhusen och dela fruktköttet i klyftor.
6. Dela kycklingklubborna i två delar.
7. Hetta upp smöret i en stor stekgryta och bryn kycklingbitarna några minuter.
8. Ös i äpplena, morötterna, sellerin, lökarna, vinägern och rosmarinen. Salta, peppra och fortsätt bryna några minuter till.
9. Häll i cidern och kycklingfonden. Puttra på låg värme under lock i 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Lyft av locket sista 10 minutrarna så att skyn kokar ihop.
10. Servera med ris, pasta eller potatis.