Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Martin, Martina

Kyckling i cider

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-24

45 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner pasta, ris eller potatis¨

4 kycklingklubbor

3 dl cider, så torr som möjligt

2 äpplen

2 morötter

4 stjälkar blekselleri

10 steklökar

1 msk vinäger

1 tsk rosmarin

2 msk smör

1 msk kycklingfond eller 1/2 smulad tärning

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ris/pasta/potatis-koket.

2. Skala morötterna och skär i bitar.

3. Ansa selleristjälkarna och skiva halvcentimetertjockt.

4. Skala steklökarna.

5. Skala äpplena, skär bort kärnhusen och dela fruktköttet i klyftor.

6. Dela kycklingklubborna i två delar.

7. Hetta upp smöret i en stor stekgryta och bryn kycklingbitarna några minuter.

8. Ös i äpplena, morötterna, sellerin, lökarna, vinägern och rosmarinen. Salta, peppra och fortsätt bryna några minuter till.

9. Häll i cidern och kycklingfonden. Puttra på låg värme under lock i 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Lyft av locket sista 10 minutrarna så att skyn kokar ihop.

10. Servera med ris, pasta eller potatis.