Kycklingcurry
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-24
30 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner ris
2 morötter
1 stor lök
3 kycklingbröst
1 msk olja
1 msk currypulver
3 dl matlagningsgrädde
1 dl kokosflingor.
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång riskoket.
2. Skala moroten och skär i bitar.
3. Skala och klyfta löken.
4. Skiva kycklingbrösten.
5. Hetta upp oljan i en stekgryta eller en stor stekpanna.
6. Fräs kycklingen på medelvärme ett par minuter så att den får lite färg runt om.
7. Lägg i morotsbitarna, löken och currypulvret. Salta, peppra och fortsätt fräsa ytterligare några minuter.
8. Häll i matlagningsgrädden och puttra ihop i 5 minuter. Rör om då och då. Kolla att kycklingbitarna är genomstekta och inte rosa eller röda inuti. I så fall puttrar du några minuter till.
9. Under tiden rostar du kokosflingorna i en torr stekpanna. Skaka runt och håll koll så att det inte blir bränt.
10. Servera kycklingröran med riset. Strö över kokosen.
Vego-varianten
Byt ut kycklingen mot quornbitar. Ju starkare smaker runt omkring desto bättre funkar det.
Tipset
Godare – men starkare – med currypasta på burk.