Juggebiffar med klyftpotatis
Uppdaterad 2019-11-19 | Publicerad 2008-02-27
(40 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
600 g fryst klyftpotatis
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
3 msk ströbröd
1 ägg
600 g köttfärs
0,5 tsk rosmarin
0,5 tsk paprikapulver
1 buljongtärning eller 1,5 msk flaskfond, grönsaks- eller kött
2 + 1 msk olivolja
1 stor lök
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
2. Blanda yoghurten och ströbrödet i en stor skål och låt svälla 5 minuter.
3. Stek klyftpotatisen i en långpanna i ugnen. Gör som det står på påsen.
4. Blanda ägget, köttfärsen, rosmarinen, paprikan och buljongtärningen/fonden med yoghurten i skålen. Salta och peppra.
5. Rulla ganska små avlånga färsbiffar och lägg på en blöt skärbräda.
6. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna och bryn färsbiffarna ordentligt runt om. Du får nog göra det i omgångar så att inte stekpannan blir knökfull. Biffarna kan sedan steka färdigt i ugnen tillsammans med potatisen.
7. Skala och hacka löken grovt.
8. Pressa ner vitlöksklyftorna i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt och peppar och rör ner 1 msk olivolja.
9. Servera biffarna med klyftpotatisen, rå lök och vitlöksyoghurten.