Äggröra med renstek
Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2008-03-24
(10 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
3 msk hackad gräslök
8 ägg
3 msk vispgrädde
1 msk smör
150 g rökt renstek i skivor.
salt
peppar
Så här gör du
1. Hacka gräslöken.
2. Knäck äggen i en bunke. Rör ner grädden och gräslöken. Spara lite gräslök att garnera med. Salta och peppra.
3. Smält smöret i en vid kastrull eller en liten stekpanna. Någon med teflon- eller annan nonstick-beläggning är bra här.
4. Häll i äggsmeten när smöret precis börjat fräsa, Dra ner värmen och rör om sakta men flitigt med en träsked. Röran är klar när den är krämig och all äggvita blivit ogenomskinlig.
5. Servera genast till rensteken.
Tipset
Ersätt grädden med mjölk eller vatten så får du en magrare äggröra.
Rökt skinka, stekt bacon eller korv passar också lysande till äggröra.