Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Martin, Martina

Fläskfilé/kalvinnanlår med rotig tomatsås

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-24

(40 minuter)

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner pasta

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 stor morot

100 g rotselleri

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

0,5 tsk rosmarin

600 g fläskfilé eller kalvinnanlår

1 msk smör

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång pastakoket,

2. Skala och hacka löken och vitlöken.

3. Hetta upp olivolja och fräs den hackade löken och vitlöken 5 minuter på låg värme. Hacket ska bara mjukna ordentligt inte ta färg.

4. Blanda ner tomaterna, tomatpurén och rosmarinen. Salta och peppra.

5. Skala moroten och sellerin under tiden. Skär i grova strimlor och blanda ner i tomatröran. Puttra på låg värme tills det är dags att äta.

6. Skär fläskfilén/kalvinnanlåret 2 cm tjocka bitar. Stek i smöret 2–3 minuter på varje sida, kalv i 1–2 minuter.

7. Servera till pastan och den rotiga tomatsåsen.

Tips:

Den rotiga tomatsåsen passar också på egen hand till pasta. Riv över rikligt med parmesan eller pecorino.