Fläskfilé/kalvinnanlår med rotig tomatsås
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-24
(40 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner pasta
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 stor morot
100 g rotselleri
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
0,5 tsk rosmarin
600 g fläskfilé eller kalvinnanlår
1 msk smör
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång pastakoket,
2. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Hetta upp olivolja och fräs den hackade löken och vitlöken 5 minuter på låg värme. Hacket ska bara mjukna ordentligt inte ta färg.
4. Blanda ner tomaterna, tomatpurén och rosmarinen. Salta och peppra.
5. Skala moroten och sellerin under tiden. Skär i grova strimlor och blanda ner i tomatröran. Puttra på låg värme tills det är dags att äta.
6. Skär fläskfilén/kalvinnanlåret 2 cm tjocka bitar. Stek i smöret 2–3 minuter på varje sida, kalv i 1–2 minuter.
7. Servera till pastan och den rotiga tomatsåsen.
Tips:
Den rotiga tomatsåsen passar också på egen hand till pasta. Riv över rikligt med parmesan eller pecorino.