Currykorv med äpplen
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05
40 minuter
Äpplena på landet faller ner i gräset med tunga dunsar. Där gör de ju ingen nytta. Man får vara lite påhittig och ta till vara på frukten.
40 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
500 g falu eller någon annan favorit
500 g potatis
3 syrliga äpplen
1 msk smör
1 msk currypulver
1 tärning grönsaksbuljong eller 1,5 msk flaskfond
3 msk hackad gräslök
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär potatisen i stora tärningar.
3. Skär korven i lika stora bitar.
4. Skala och kärna ur äpplena. Skär fruktköttet i skivor.
5. Smörj med smöret en stekgryta eller en kastrull som kan stå i ugnen.
6. Lägg i potatisen. Salta och peppra försiktigt.
7. Lägg i äppelskivorna. Pudra över currypulvret. (Provsmaka currypulvret så att inte grytan blir alldeles för mesig eller på tok för het.
8. Toppa med korven.
9. Lös upp buljongtärningen/fonden i 5 dl varmt vatten. Häll buljongen över korven.
10. Baka utan lock i ugnen tills potatisen är klar. Det tar ungefär 25 minuter.
11. Hacka gräslöken och strö över när det är dags att servera.