Pizza med brie och saffranspotatis
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05
40 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
600 g kokt potatis
tärning eller flaskfond till 5 dl buljong
0,5 saffran
1 lök
100 g ruccola
16 cocktailtomater
200 g brie
salt
peppar
Degen:
4 dl vetemjöl (250 g)
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk
Så här gör du
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen.
3. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen/fonden och saffranet. Sjud tills potatisen är klar.
4. Skala och skiva löken. Sjud tillsammans med potatisen sista två minuterna. Häll av buljongen och ånga av.
5. Fixa pizzadegen: Blanda mjölet, saltet och bakpulvret i en skål.
6. I med smöret och knåda ihop det med mjölet. Det ska bli en jämn, grynig blandning.
7. Häll i mjölken och rör ihop till en deg.
8. Kavla ut fyra tunna pizzabottnar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
9. Skär brieosten i tunna skivor. Det går lättast om den är kall.
10. Dela tomaterna.
11. Lägg ut potatisskivorna, tomathalvorna och löken på bottnarna. Salta, peppra och toppa med brieosten.
12. Baka i ugnen i knappt 10 minuter. Glutta lite då och då så att det inte blir bränt.
13. Strö över ruccola och servera.