Sweet chili-kyckling
Det här behöver du
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05
(4 personer)
4 kycklingklubbor
1 + 1 mak matolja
4 msk sweet chilisås
4 portioner ris
1 klyfta vitlök
400 g djupfrysta wokgrönsaker
3 msk soja
peppar
salt
Så här gör du
1. Sätt igång ugnen på 250 grader.
2. Lägg kycklingklubborna i en långpanna. Pensla dem först med 1 matsked olja sedan med sweet chilin. Salta och peppra.
3. Sätt in i ugnen och dra ner värmen till 175 grader. Klubborna är klara på 35 minuter. Kolla för säkerhets skull att de är genomstekta. Stick in en vass kniv i knäleden. Köttsaften som sipprar ut ska vara ofärgad.
4. Sätt igång riskoket.
5. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
6. Hetta upp sista matskeden olja i en kastrull, gryta eller teflonpanna. Fräs vitlökshacket och de frysta grönsakerna på låg värme tills allt blivit genomvarmt. Rör i sojan när grönsakerna är klara.
7. Servera till riset och kycklingen.