Kyckling- och potatissoppa
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-27
(25 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
1 stor lök
4 stora potatisar
2 kycklingbröst
2 tsk olivolja
tärning eller flaskfond till 1 l kycklingbuljong
2 msk hackad färsk dragon eller 2 tsk torkad
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Så här gör du
1. Skala och hacka löken.
2. Skala potatisarna och skär i centimeterstora tärningar.
3. Skär kycklingbrösten i skivor.
4. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta som rymmer minst 2 l.
5. Fräs löken på låg värme. Den ska bara mjukna inte ta färg.
6. Öka värmen och häll i 1 l vatten och buljongtärningarna eller fonden.
7. I med potatisen och kycklingen, koka upp och sjud i 10 minuter.
8. Rör ner matlagningsgrädden och smaka av med salt och peppar.
9. Klipp över färsk dragon eller smula torkad.
Vego-varianten
Quornfilé och grönsaksbuljong i stället för kyckling. Ta lite mer buljongtärning eller fond för att få fart på smaken.