Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Martin, Martina

Kyckling- och potatissoppa

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-27

(25 minuter)

(4 personer)

Det här behöver du

1 stor lök

4 stora potatisar

2 kycklingbröst

2 tsk olivolja

tärning eller flaskfond till 1 l kycklingbuljong

2 msk hackad färsk dragon eller 2 tsk torkad

1 dl matlagningsgrädde

salt

peppar

Så här gör du

1. Skala och hacka löken.

2. Skala potatisarna och skär i centimeterstora tärningar.

3. Skär kycklingbrösten i skivor.

4. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta som rymmer minst 2 l.

5. Fräs löken på låg värme. Den ska bara mjukna inte ta färg.

6. Öka värmen och häll i 1 l vatten och buljongtärningarna eller fonden.

7. I med potatisen och kycklingen, koka upp och sjud i 10 minuter.

8. Rör ner matlagningsgrädden och smaka av med salt och peppar.

9. Klipp över färsk dragon eller smula torkad.

Vego-varianten

Quornfilé och grönsaksbuljong i stället för kyckling. Ta lite mer buljongtärning eller fond för att få fart på smaken.