Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Martin, Martina

”Vinprovning till rum 804””

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-19

Här finns det room service för alla smaker

RESA beställde en privatlektion i vinprovning via room service-menyn.

Att beställa mat och dryck via ett hotells room service är ingen match.

Men nu kommer en meny som kryddar utbudet.

Vad sägs om en helikoptertur? Eller hyr din egen trollkarl och trolla bort hotelltristessen!

Det är Hotel Clarion som skapat ett helt nytt koncept för room service.

Mat och dryck finns förstås kvar men lägg till det tjugo upplevelser eller aktiviteter av allehanda slag.

– Vi tyckte att det borde finnas ett större spektra än enbart mat och dryck. Det här handlar lite om vad framtidens gäster vill ha eller vad de kommer att efterfråga, säger Katalin Paldeak, varumärkesdirektör för Clarion Hotel.

Vi testar vinprovning

Ida-Maja Tejle.

Premiär sker nu i veckan på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm.

Okej, RESA bestämmer sig för att testa en grej på Inspiration Menu. Vi beställer en vinprovning för 695 kronor per timme under ledning av en vinkännare.

Ida-Maja Tejle är utbildad sommelier vid sidan av jobbet som restaurangmanager på Clarion Hotel Sign.

Hon hoppas att vinprovning ska bli en succé i det nya konceptet.

– Det är ju inte meningen att hotellgäster ska sitta isolerade på rummet, säger hon och ställer fram två röda och två vita flaskor av hotellets cirka 200 olika vinsorter.

Gårdar, färger och smaker

Ida-Maja berättar om de kaliforniska vingårdarna det handlar om och hur vi bäst ska avnjuta vinet.

– Ni behöver inte spotta ut om ni inte vill, säger hon.

Vi får lära oss att se skillnad på färg och färg och vad som ligger bakom det.

Vi får gissa på smak och vad smaken påminner om.

Och vi får goda råd om vilken mat som passar bäst till respektive vin.

Det hela är en mycket behaglig sittning och utanför det stora krogfönstret lyser något som ser ut som en vårsol.

Följ ämnen i artikeln