Dagens namn: Maurits, Moritz

Malmö till cupfinal efter vändning

Publicerad 2016-03-19

Fotboll. Det började illa men slutade med seger för Malmö FF. Efter 3-2 mot Kalmar blir det final i Svenska cupen.

– Vi vann. Det är en viktig dag, säger Jo Inge Berget till SVT.

Kalmar FF fick rena drömstarten i hemmamötet med Malmö FF i Svenska cupens semifinal på lördagen. I elfte minuten petade mittfältaren Romario in bollen i mål, 1-0.

De drygt 4 000 åskådarna på Guldfågeln Arena i Kalmar fick vänta till andra halvlek på fler mål - men hade helst sluppit ytterligare nätrassel.

Drömmen blev till mardröm.

Inom loppet av knappt tio minuter vände MFF matchen. Tio minuter efter paus kvitterade Markus Rosenberg på straff. Kort därpå gjorde han och Jo Inge Berget Malmös andra och tredje mål.

Bara sekunder före matchens slut lyckades Kalmars Marcus Antonsson reducera, men Malmö höll undan till 3-2.

– Det är imponerande att de vände när det såg så illa ut i första halvlek, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Kalmar FF:s Ismael fick rött kort i den 84:e minuten

På söndagen avgörs det om Malmö FF får möta Hammarby eller Häcken i finalen söndagen den 5 maj.