Celta utan Guidetti derbyvann

Publicerad 2016-10-23

Fotboll. Celta Vigo lämnade John Guidetti helt utanför truppen, då laget vann det heta galiciska derbyt mot Deportivo La Coruña med 4-1 i spanska fotbollsligan.

Efter 45 minuters spel stod det 1-1, men i den andra halvleken växlade Celta upp och gjorde tre mål under den sista halvtimmen.

John Guidetti, som spelade från start mot Ajax i Europa League tidigare i veckan, har ännu inte gjort något ligamål för Celta under säsongen.

Steven Nzonzi såg till att Sevilla vann toppmötet över Atlético Madrid med 1-0. Nzonzi slog till i den 73:e minuten och såg till att sätta punkt för Atléticos åtta matcher långa förlustfria svit i säsongsstarten.

Det var Sevillas första seger över Atlético på drygt sex år.

Real Madrid tog över serieledningen tack vare 2-1 hemma över Athletic Bilbao, men segern satt långt inne. Álvaro Morata blev matchvinnare i 83:e minuten då han slog in en egen retur.

Real är en poäng före Sevilla som i sin tur är en poäng före Barcelona och Villarreal. Atlético Madrid sjönk till femte plats.