Dagens namn: Matteus

Sirius klättrade upp på kvalplats

Publicerad 2016-06-19

Fotboll. Sirius chockstartade hemmamatchen mot Ljungskile i superettan. Matchuret hade bara hunnit ticka fram till den 17:e minuten när Dragan Kapcevic nickade in 3-0 till hemmalaget. Då hade Johan Andersson och Ian Sirelius redan hunnit före honom i målprotokollet. Tim Nilsen reducerade för Ljungskile i slutet av halvleken, men Sirius trepoängare var aldrig i fara. Matchen slutade 3-1.

– Vi lyckades såra deras trebackslinje i början. Sedan tappade vi koncentrationen lite, men genomförde matchen på ett stabilt och bra sätt, sade Siriustränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

Sirius är nu tabelltrea och på kvalplats till allsvenskan.

I Södertäljederbyt mellan Assyriska och Syrianska ställdes två lag i poängbehov mot varandra. De fick nöja sig med en pinne var. Matchen slutade 1-1 efter två sena mål. Ken Fagerberg gav Assyriska ledningen i den 80:e minuten - repliken från Syrianska och August Wängberg kom i den 88:e. Syrianska - som hade fyra raka förluster inför söndagens match - lämnade därmed över jumboplatsen i tabellen till Ängelholm. Assyriska håller fortfarande en liten marginal till hotande kval- och nedflyttningsstreck.