Halmstad tillbaka i serieledning

Publicerad 2016-06-06

Fotboll. Halmstad tar nya kliv mot en återkomst i allsvenskan.

På måndagen besegrades Syrianska med 2-0 och serieledningen i superettan är fortsatt deras.

Det blev ett glatt nationaldagsfirande på Örjans Vall. Halmstad tog emot jumbon Syrianska och städade som väntat ganska lätt undan Södertäljelaget.

Alexander Ruud Tveter, det norska succéförvärvet, visade återigen sin kvalitet när han satte matchens första mål för Halmstad med en halvvolley i den 30:e minuten. Det var den 25-årige anfallarens sjätte mål på tio seriematcher. I andra halvlek lyckades Andreas Bengtsson fastställa slutresultatet till 2-0 efter en tavla av Syrianskas målvakt Dejan Garaca.

– Formen känns bra, trots att vi inte kom upp i den nivå vi kan. Vi gör mål framåt och håller oftast tätt bakåt. Men kan vi få igång spelet ännu bättre så ser det ljust ut, säger Bengtsson till TV4.

Därmed leder Jan Jönsson-tränade Halmstad återigen superettan, före tvåan AFC United.

I just Södertälje räddade Tim Söderström en sen poäng för Assyriska. På övertid satte den 22-årige anfallaren en straff, hans andra mål i matchen, och fixade 2-2 mot Gais. Därmed har tidigare krislaget Assyriska nu spelat fyra raka matcher utan förlust och visar en gryende form.