Klart för slutspel efter kryss mot Edsbyn i elitserien

Glada miner i Kungälv.

IFK Kungälv är klart för bandyns slutspel för första gången sedan 1987. Detta efter en stark upphämtning hemma mot Edsbyn.

– Det här är hur stort som helst, säger matchhjälten Ted Skoglund till Sportbladet.

Det räckte med en poäng för att Kungälv skulle skapa tillräckligt med avstånd till den slutspelsjagande duon Vänersborg och Gais. Trots ett tidigt ledningsmål genom Mikko Rytkönen höll matchen på att glida Kungälv ur händerna. Edsbyn gick upp till ledning med 4-1 innan Kungälv på sex minuter i den andra halvleken vände till 4-4, som även blev slutresultatet. Stor matchhjälte blev Kungälvs-sonen Ted Skoglund som gjorde två av målen.

Drömmer om final

– Det var jävligt skoj att göra mål, men det var inga jätteprestationer, jag var på rätt ställe, säger han.

22-årige Skoglund var inte ens född när Kungälv senast spelade slutspelsbandy. Han är uppvuxen i staden och fostrad i klubben. Nu ser han fram emot slutspelet och är inte nöjd med att bara ha tagit sig dit.

– Vi har spelat jämna matcher mot alla lag, så vi är absolut inte nöjda med det här. Drömmen är att gå till final, säger Skoglund.

Hoppas på Villa

Villa-Lidköping är på väg mot seriesegern och prissumman 100 000 kronor efter att ha besegrat Hammarby med 6-5. Christoffer Norin avgjorde i slutminuten och Skoglund hoppas att Villa väljer Kungälv i kvartsfinal.