Både Nystrand och Frölander utslagna

Publicerad 2011-07-29

Årsbästa av Frölander i både försök och semifinalen

Både Lars Frölander och Stefan Nystrand missar VM-final. Frölander i 100 meter fjäril och Nystrand i 50 meter frisim.

Nystrand simmade 50 meter frisim och Frölander 100 meter fjärilssim. Båda svenskarna blev, till skillnad från Alshammar och Sjöström, blev utslagna och missar därmed sina respektive finaler.

Minuterna efter att Alshammar och Sjöström simmade sig till final så var det dags för Stefan Nystrand att simma semifinal i 50 meter frisim. Svensken missade finalen och slutade på sjunde plats i sin semifinal.

Redan efter försöket sa Nystrand att han var trött. Något som visade sig även i semifinalen.

– Jag tappade i början skulle jag vilja säga, började simma på vattenytan för tidigt. Det är en miss jag inte har råd att göra, sa Nystrand till TV4 efter loppet.

I herrarnas semifinal två blev det två brassar bland de tre bästa. Bruno Fratas vann och landsmannen Cesar Cielo Filho andraplatsen. Krisztian Takacs från Ungern tog tredjeplatsen.

Även Frölander utslagen efter årsbästa – i både försök och semi

Årsbästa i försöket med 52,56. 100 meter fjäril var det som gällde för veteranen Lars Frölander.

Semifinal mot bland andra Michael Phelps, som hade 51,95 i försöken. Lars Frölander var tvungen att sänka sin tid från försöket med en halv sekund för att ta sig vidare till finalen.

Något som visade sig vara övermäktigt för veteranen. Han var trea i vändningen efter 50 meter och slutade till slut på 52,34 och en sjundeplats. Det bästa Frölander gjort i år.

–Jag är jättenöjd med allt fram till 90 meter, sedan tröttnade jag, sa Lars till TV4 efter loppet.
Michael Phelps vann på 51,47 och var snabbast i de två semifinalerna.

Tredje guldet för Lochte

Herrarnas 200 meter ryggsim vanns, inte helt otippat, av amerikanen Ryan Lochte som därmed tog sitt tredje guld i det här mästerskapet. Japanen Ryosuke Irie tog silvret och Tyler Clary bronset.