Säkrade segern i den andra halvleken

Sveriges Mattias Gustafsson anfaller.

Handbolls-EM i Österrike närmar sig med stormsteg – och Sverige värmde i dag upp på bästa sätt.

I för-EM mot Egypten vann svenskarna en relativt enkel seger med 32–23.

Handbolls-EM i Österrike hålls den 19 till 31 januari, och Sverige har i dag börjat uppvärmningen inför det mästerskapet.

I för-EM:s första match besegrades Egypten i en tillställning som präglades av stor intensitet och hög fart, och slutresultatet skrevs till 32–23.

Egypten hängde i

Sverige hade ledningen under en stor del av matchen, men Egypten hängde länge i och det stod bara 16–14 efter den första halvleken. Men i den andra halvleken kom Ciudad Reals stjärna Jonas Källman in i matchen och hjälpte Sverige dra ifrån, och med tio minuter kvar stod det plötsligt 27–20 till Sverige och segern var säkrad.

Sveriges båda målvakter, Dan Beutler och comebackande Mattias Andersson, övertygade i målet.

Sverige-Egypten 32-23 (16–14)

Sverige: Niclas Ekberg 5, Fredrik Petersen 5, Kim Andersson 4, Lukas Karlsson 3, Dalibor Doder 3, Oscar Carlén 3, Fredrik Larsson 3, Tobias Karlsson 2, Tobias Warvne, Mattias Gustafsson, Jonas Källman, Jan Lennartsson .

Egypten: Ahmed El Ahmar 7, Mohamed Ibrahim 4, Mohamed Abd Elsalam 3, Karim El Saaid 3, Mostafa Said 2, Abou El Fetouh Ahmed 2, Mohamed Alla, Mahmoud Zaky.

Publik: 1 496.