Dagens namn: Elise, Lisa

Prestberg sänkte Växjö

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-03-23

Leksand lagkapten visade vägen

Pelle Prestbergs giftighet i offensiv zon är skillnaden mellan Leksand och Växjö. Med två mål och en assist var han matchens gigant.

– Det är klart att det är skönt att få göra mål och att få vinna. Det finns ingen som sticker ut i det här laget. Det här gör vi tillsammans, säger Prestberg till Viasat Hockey.

Med två liknande mål blev Pelle Prestberg Leksands hjälte efter matchen mot Växjö som slutade 4-1 till hemmalaget.

Vid första målet skar Prestberg in från höger, fintade bort en Växjöback, innan han lurade bort Viktor Fasth t i bortamålet. Hans andra mål var nästan identiskt med skillnaden att han då skar in från vänster.

I början av matchen såg det ut att bli en lätt vinst för hemmalaget som snabbt gick fram till en 2-0-ledning. Det andra slog Tomas Kollar in på en retur efter ett Prestberg-skott.

– Vi fick en smakstart när det gäller målen, säger Leif Strömberg till Viasat Hockey.

Men Växjös bästa spelare Steve Saviano gjorde snabbt 2-1 efter att ha fått pucken serverad efter en lyckosam puckstuds på Leksandsmålet. Efter målet såg spelarna i hemmalaget betydligt mer osäkra ut.

Efter en mållös andra period kunde Prestberg i den tredje perioden göra sitt andra och Leksands tredje mål.

4-1 gjorde Tony Virta i öppen bur.

– Vi gör det här tillsammans. När vi spelar så här pass stabilt blir det så här, säger Prestberg till Viasat Hockey.