Femte raka segern för Lugi efter derbyseger

Publicerad 2014-10-03

Roganovic sänkte H43

H43 var ytterst nära att skaka Lugi.

Men vinnartåget Lugi rullar vidare.

Förre H43-profilen Zoran Roganovic blev matchens bästa målskytt när Lugi vann derbyt med 24-22.

Lugi var stora favoriter inför lundaderbyt mot H43.

Tabelljumbon H43 hade innan rivalmötet bara skrapat ihop en poäng, medan Lugi plockat hem maximala åtta pinnar.

Men trots poängskillnaden blev det en jämn fajt. Lagen följde varandra målmässigt hela första halvleken till 12-12, men i andra delen av matchen var det länge H43 som spelade bäst.

Nära en poäng

Lugi fick inte alls till det i offensiven och det dröjde drygt tio minuter innan de vitklädda gästerna kunde sätta första målet. En anledning till det var att Lugis försvarsstrateg Nemanja Milosevic drog på sig rött kort efter sex minuter i andra halvlek.

Men Lugi krigade sig tillbaka i matchen och satte avgörande 23-22 genom högernian Albin Tingsvall, med 30 sekunder kvar.

Roganovic målkung

Bäst i Lugi var annars Zoran Roganovic, som tog farväl och flyttade nästgårds till värsta rivalen Lugi inför säsongen.

Roganovic gjorde åtta mål, en tredjedel av Lugis målskörd.

Slutsifforna skrevs till 24-22 och nu har Lugi fem raka segrar. Laget parkerar på andra plats i tabellen efter Allingsås, som har en match mer spelad.

I de övriga matcherna vann Guif över Skövde med klara 31–21 medan Malmö bortabesegrade Önnered med 33–29.