Sirius vann ödesmatch

Publicerad 2012-02-18

Nu väntar ny ödesmatch mot Gais i bottenstriden

Sirius vann ödesmatchen mot Västerås med 5-4 i bandyns elitserie och har nu avgörandet i egna händer för att undvika kvalspel.

– Fantastiskt skönt. Vi ville vinna mer än Västerås i dag och det visade vi i 90 minuter, säger tvåmålsskytten Erik Sundin till UNT.

På grund av snöblandat regn spelades matchen i tre perioder över 30 minuter. Och något skönspel var det inte tal om. Det handlade mest om långbollar som slogs från försvaret upp till anfallarna.

Snöyran hindrade dock inte Sirius Christian Mickelsson från att göra en soloprestation där han avslutade med att sätta bollen i krysset till 3-2.

”Som en final”

Efter målet dominerade Sirius matchen och gick fram till 5-2 innan Västerås vaknade till liv i slutet, men för sent.

Då Gais samtidigt förlorade mot Vänersborg med 3-5 blir det en helt avgörande match mellan Gais och Sirius i den sista omgången på tisdag för att undvika att behöva kvala sig kvar. En tuff match på bortaplan som Sirius måste vinna för att passera Gais.

– Det blir som en final fast åt fel håll, det kommer bli en häftig match, säger Erik Sundin.