Matchfakta 16/2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-16

Färjestadens IBK-Balrog B/S IK 4-3 SD (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (7.21) Kim Nilsson (Anders Bemervik).

Andra perioden: 2-0 (8.30) Jonas Elofsson (Eric Karlsson), 2-1 (11.21) Henrik Talme (Oskar Fagerlund).

Tredje perioden: 2-2 (5.55) Mathias Hagert, 2-3 (14.13) Oskar Fagerlund (Henrik Talme), 3-3 (15.32) Kim Nilsson.

Fjärde perioden: 4-3 (3.59) Marcus Johansson (Simon Nilsson).

Skott: 21-21 (5-6, 6-7, 8-8, 2-0).

Utvisningar: Färjestaden: 2x2 min. Balrog: -.

Domare: Mike Bengtsson, Martin Polverari.

Publik: 804.

Matchen: Hoppet är inte ute för Färjestaden. Mot Balrog tog de två viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt. Nu är det ”bara” fem poäng upp till Järfälla ovanför strecket. Järfälla har dock fyra matcher kvar att spela mot Färjestadens tre.

Ölänningarna höll på att tre poäng i kväll men tappade 2-1 till 2-3. Då klev superstjärnan Kim Nilsson fram och kvitterade på straff I suddenspelet avgjorde sedan Marcus Johansson efter fint förarbete av Simon Nilsson.

– Det satt långt inne men det var riktigt skönt. Det kan vara ett viktigt mål i slutändan, säger Johansson till Innebandymagazinet.se.