Senaste segern kom i början av november.

Sedan dess har Örebro varit fast förankrade i botten.

Men i kväll var det dags för vinst.

Efter avgörande i den 90 minuten.

Äntligen fick Örebro vinna.

Kvällens omgång av elitserien i bandy bjöd inte på några större överraskningar. Edsbyn noterade 8-2 mot Motala, Västerås besegrade Sirius med 9-4 och Villa Lidköping hämtade hem enkla poäng med 7-2 mot Gripen.

Men några skrällar fanns det. Klarast lysande utan tvekan Örebros bortaseger mot Broberg med 5-4. Särskilt som hemmalaget tog ledningen genom Johan Koch redan efter två minuter för att därefter sätta 2-0 bara minuten efter. En inledning som skulle kunna punktera de flesta matcher, men Örebro kom tillbaka. 2-2 i halvtid och lite otippat bortaledning direkt i den andra.

Efter det följdes lagen åt fram tilI den 90:e minuten. 4-4 och Örebro kunde glädja sig åt första poängen på över två månader. Men Tomas Knutson ville mer. Knutson, som gjorde inte mindre än fyra av ÖSK:s mål, dammade in 4-5 på hörna och segern var ett faktum.

Vänersborg spöke för Sandviken

Kvällens andra överraskning stod IFK Vänersborg för när de återigen snuvade Sandviken på poäng. I förra mötet plockade Vänerborg en storseger på bortais. I dag bärgade de 3-3 efter att ha legat under större delen av den andra halvleken.

Och Hammarby visade att de är på väg att hitta formen efter svackan den senaste tiden. 3-0-seger mot Vetlanda på bortais talar sitt tydliga språk. Segern påverkar dock inte läget i tabellen. Vetlanda är kvar på tredje plats och kan ta VM-paus i topp efter Edsbyn och Västerås.