Publicerad 2014-09-13

Mourinho: Det är inte normalt

José Mourinho har verkligen lyckats med stjärnvärvningarna.

Diego Costa gjorde hattrick i 4-2-segern mot Swansea.

– Sju mål på fyra matcher har från Diego Costa har förvånat mig eftersom det inte är normalt, säger José Mourinho enligt Chelseas officiella Twitter-konto.

Chelsea spenderade 93,5 miljoner euro i sommar, en stor del av de pengarna lades på Diego Costa och Cesc Fabregas. Välinvesterade pengar har det visat sig – duon har varit suverän i Londonklubben.

De var inblandade i tre mål när Chelsea besegrade Swansea med 4-2.

John Terry hade det jobbigt i inledningen av matchen. I den 11:e minuten styrde han in ett inspel i eget mål bakom Thibaut Courtois.

Hattrick på drygt 20 minuter

Men Diego Costa ordnade vändningen för Londonklubben.

I slutet av första halvlek kvitterade anfallaren. Elva minuter in i den andra halvleken tryckte Costa in sitt andra mål i matchen – båda assisterade av Cesc Fabregas.

Costa fullbordade sitt hattrick i den 67:e minuten.

Loic Remy, som ersatte Diego Costa i den 72:e minuten, tryckte in 4-1. Jonjo Shelvey fick sista ordet i matchen med en sen reducering.

Chelsea har inlett Premier League med fyra raka vinster, Costa har stått för sju mål på fyra matcher. Fabregas har slagit sex assist den här hösten.