Anton Ferdinand syndabock i Sunderland

Ett självmål räddade Manchester United från en chockförlust i ligan.

Sunderlands Anton Ferdinand styrde in 2–2 – i den 93:e minuten.

Följ ämnen

United hade ikväll chansen att rycka till sig en trepoängsledning i toppen Premier League. En seger mot Sunderland var allt som behövdes för att laget skulle rycka ifrån Chelsea.

Men Sunderland inledde bäst och Darren Bent – som nu har gjort sju mål på åtta matcher – fixade 1–0 efter bara sju minuters spel.

Berbatov målskytt

United satte naturligtvis genast igång jakten på en kvittering, men det dröjde till den 51:a minuten innan målet kom.

Målskytt: Dimitar Berbatov.

Då förväntade sig de flesta på Old Trafford att även Uniteds ledningsmål skulle komma inom kort. Men i den 58:e minuten nådde Kenwyne Jones högst i en luftduell med United Ben Foster och Sunderland tog överraskande ledningen på nytt.

2–1 såg ut att stå sig matchen ut, trots ett enormt spelövertag från Uniteds sida under den sista kvarten.

Men så fick Patrice Evra bollen till vänster i straffområdet och sköt via Sunderlands Anton Ferdinand in kvitteringen. Målet kom i den 93:e matchminuten.

Bara någon minut tidigare hade Sunderlands Kieron Richardson blivit utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort. Han fick varningen för att ha slagit bort bollen efter signal.