Zlatans nya drömmål sänkte Fiorentina

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-20

Slog till med nytt drömmål

MILANO .Zlatan Ibrahimovic blev återigen stor hjälte för Milan efter cykelsparken som gav 1-0 mot Fiorentina.

Men frågan är om det inte är läge för svensken att byta målgest.

Under firandet av drömmålet skadade sig Ibra i armen.

– Det gick fort över, sa Zlatan om situationen till Sportbladet.

Matchen mellan Milan och Fiorentina var ett riktigt sömnpiller.

I 45 minuter.

Sedan väckte Zlatan Ibrahimovic hela San Siro.

Ibra tog emot en boll i straffområdet från Thiago Silva. Vänd med ryggen mot mål lyfte han upp bollen till sig själv och drog sedan in en cykelspark i bortre hörnet.

Men när Zlatan sedan skulle fira ett av karriärens snyggaste mål med sin sedvanliga gest, där han slår högerarmen i luften, gjorde han sig illa.

Zlatan avbröt firandet och la sig ner i gräset med smärtor i höger armbåge.

Spelade vidare

Han reste sig dock för att spela vidare men grimarserade illa. Domaren blåste av för paus kort därefter och när lagen gick ut på planen igen fanns Zlatan med.

Målet väckte hemmalaget rejäl och Milan radade upp chanser i början av den andra halvleken.

I den 65:e minuten skulle Milan haft straff efter hands men domaren valde att inte blåsa.

Fiorentina nära kvittering

Zlatan fortsatte att skapa chanser och verkade inte besvärad av målgestsincidenten tidigare.

Bästa chansen fick dock Fiorentina i den 83:e minuten efter att Alberto Gilardino skickat in en boll till Adem Ljajic som blir helt ren med Christian Abbiati. Men avslutet var alldeles för dåligt och gick rakt på Milans målvakt.

Zlatans mål var hans sjunde för Milan i Serie A och svensken kunde återigen lämna planen som ensam målskytt och matchhjälte.

– Jag tar allt beröm som en komplimang men det viktiga är laget. Även de som är skadade, även de som är på bänken. Det är som ett lag vi gör varandra bra.