Hetsigt när Chelsea vann målkalaset

Publicerad 2014-08-30

Londonklubben toppar PL efter 6-3 mot Everton

En galen start – och en galen andra halvlek.

Chelsea besegrade Everton med 6-3 efter bland annat fem mål på drygt tio minuter.

– Det var en underbar match för alla på läktaren och de framför tv:n – men inte för mig, säger José Mourinho till BBC.

Efter 36 sekunder rann Diego Costa igenom och tryckte in 1-0. I den tredje minuten utökade Branislav Ivanovic i misstänkt offsideposition.

Tungt för Everton, som ändå lyckades reducera genom Kevin Mirallas strax före halvtid.

Sedan var matchen mållös till den 67:e minuten – sedan small det överallt.

Howard ursinnig på Costa

Eden Hazard tog sig runt på vänsterkanten och försökte hitta in med bollen framför mål. Coleman styrde bollen in bakom egen målvakt Tim Howard. Costa sprang fram och hånade Coleman efter självmålet. Det slutade med att Howard ryckte tag i Costa – och blev varnad.

Två minuter senare reducerade Steven Naismith till 2-3 med en distinkt yttersida.

Nemanja Matic utökade Chelseas ledning till 4-2 i den 74:e minuten.

Sen var det dags för förre Chelsea-spelaren Samuel Eto'o att göra sitt första mål för Everton. Med skallen nickade han in 3-4 i den 74:e minuten.

Ramires avslutade målkavalkaden med att trycka in 5-3 i den 77:e minuten.

Mardrömsinhopp för Besic

Enligt statistiktjänsten Opta Joe gjorde det fem mål under loppet av tio minuter och 34 sekunder.

Mirallas var ytterst nära att reducera strax efter Ramires mål, men bollen gick utanför.

Costa fick sista ordet i matchen. Debutanten Muhamed Besic hade inget roligt inhopp.

Han hoppade in i den 89:e minuten och stod för en klumpig klack som Chelsea ställde om på. Det slutade med att Costa lurade försvaret och tryckte in slutresultatet 6-3.

– Vi kan inte göra så många defensiva misstag.

Det här betyder att Chelsea toppar Premier League med nio poäng, full pott efter tre omgångar.