Här är bilden som avslöjar Suarez

Publicerad 2011-12-06

Gav Fulhams fans fingret – försvaras av Dalglish

LONDON / STOCKHOLM. Suarez senaste utbrott: visade långfingret mot motståndarsupportrarna.

Nu riskerar Liverpools kontroversiella stjärna att straffas för utbrottet.

– Om jag får se bilden och jag blir övertygad om att det stämmer så har jag ett beslut att fatta, säger Kenny Dalglish efter matchen.

Han anklagas redan för en rasistattack mot Patrice Evra när Liverpool spelade 1–1 mot Manchester United tidigare under säsongen.

Under gårdagens möte på Craven Cottage skanderade Fulham-supportrarna att han var en ”fuskare” som filmade. När slutsignalen gått kunde han inte hålla tillbaka längre utan sträckte ut långfingret i en obscen gest riktad mot läktaren.

Allt fångades på bild och publiceras i dag i bland annat tidnignen The Sun.

”Har inte sett bilden”

– Jag har inte sett bilden och jag tar inte någons ord för det, säger Kenny Dalglish till Daily Mail direkt efter matchen.

– Om jag får se bilden och jag blir övertygad om att det stämmer så har jag ett beslut att fatta, fortsätter Liverpool-managern.

Tre omdiskuterade situationer i andra halvlek hade fått hela Liverpool frustrerat.

Först fälldes Charlie Adam av Philippe Senderos på straffområdeslinjen. Gästerna viftade på straff men domaren valde, helt korrekt att döma av reprisbilderna, att bara ge Liverpool frispark.

Bara minuter senare frispelades Luis Suarez och lade in 1–0, men vinkades av för offside.

Liverpool fick dessutom avsluta matchen med en spelare mindre på planen. Detta sedan Jay Spearing gått in våldsamt i en situation på mittplanen.

23-åringen träffade visserligen bollen först men stämplade sedan Moussa Dembele fult över benet och fick rött kort i matchens 72:a minut.

13 minuter efter utvisningen var det definitivt rullgardin ner för Liverpool när Clint Dempsey avgjorde matchen för Fulham.