Örebro håller kvaljakten vid liv

Publicerad 2012-09-22

Kvitterade på stopptid mot Syrianska

En drömstart och en drömavslutning för Örebro mot Syrianska. Då blev det delad poäng, 2–2, på Södertälje arena.

Örebro har haft enormt svårt att göra mål i år och hade inför lördagens match i Södertälje bara gjort två mål eller fler i fyra av 22 spelade matcher.

Så när Shpetim Hasani noterades för sitt första mål i Örebro för året – en nick via ribban och in efter bara tre minuter och tolv sekunder – var det en drömstart för den hårt prövade jumbon.

Men drömstarten gav inte den boost som gästerna hade behövt.

Syrianska är vana vid att jaga i fatt och vända underlägen. Det gjorde de igen.

En blek insats i första halvlek ersattes av en aggressiv Syrianskapress i den andra.

Det gav utdelning direkt.

Kamara poänghjälte

45 sekunder efter paus drog Syrianskas långe Dinko Felic längsta strået i närkampen med Ilir Berisha och skyfflade in kvitteringen ur röran framför mål.

Hemmalaget fortsatte trycka på och när Sharbel Touma bredsidade in 2–1 för Syrianska i 74:e minuten slokade nästjumbon rejält.

Men Alhassan Kamara tog chansen när han fick den och skickade upp bollen i nättaket i matchens sista skälvande sekunder.

Kamara kvitterade ju (1–1) mot Kalmar vid 2–1 segern senast, den här lördagen räckte det bara till en poäng. Men den kanske kan hålla Örebro kvar i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.