Storfavoriten Liverpool vann som väntat mot ungerska Debrecen.

Men ett ineffektivt hemmalag lyckades bara göra ett mål.

Matchhjälte: Dirk Kuyt som satte 1–0 i slutet av första halvlek.

Det var ingen stor fotbollsunderhållning som publiken på det knappt fullsatta Anfield erbjöds.

Debrecen öppnade faktiskt överraskande starkt och optimistiskt. Kalmar FF:s banemän i kvalet pressade högt

upp på planen och visade ingen som helst respekt för storstjärnorna i Liverpool.

Pressen fick också Liverpools spelare att missa flera uppspel och ge ungrarna halvfarliga lägen. Närmast var

bortalaget med ett långskott som tippades till hörna av målvakten Pepe Reina.

Men efter en knapp halvtimme tog hemmalaget över och under sista kvarten skapade laget flera vassa chanser.

På tilläggstid i den första halvleken sköt Fernando Torres ett skott som målvakten Djordje Pantic reflexräddade rakt ut. Dirk Kuyt tåade in returen och Liverpool fick med sig en välförtjänt 1–0-ledning i paus.

I andra halvlek blev det mer och mer Liverpool. Totalt skapade engelsmännen ett dussintal skarpa målchanser -

främst genom lagkaptenen Steven Gerrard.

Men ineffektivitet och nonchalans gjorde att Kuyts 1–0 också blev matchens enda mål.