Liverpool rasande – efter trippla domslut

Uppdaterad 2011-12-06 | Publicerad 2011-12-05

Ville ha straff, blåstes på mål och visades ut

Liverpool ville ha en straff och fick ett mål bortdömt för offside.

Dessutom valde domaren Kevin Friend att visa ut Jay Spearing innan Clint Dempsey kunde skjuta segern till Fulham med 1-0.

Detta inför upprörda Liverpool-spelare.

– Vi borde fått med oss poäng, säger tränaren Kenny Dalglish.

Det var rejält irriterat från Liverpools sida mot domaren Kevin Friend. Detta efter tre omdiskuterade situationer i andra halvlek.

Först fälldes Charlie Adam av Philippe Senderos på straffområdeslinjen. Gästerna viftade på straff men domaren valde, helt korrekt att döma av reprisbilderna, att bara ge Liverpool frispark.

Suarez besviken

Bara minuter senare kom nästa svåra domslut. Luis Suarez frispelades då och lade in 1–0, men vinkades av för offside. Helt fel tyckte 24-åringen själv och domslutet kom att bli matchavgörande.

Istället för mål fick Liverpool fortsatt 0–0 och tvingades dessutom avsluta matchen med en spelare mindre på planen. Detta sedan Jay Spearing gått in våldsamt i en situation på mittplanen.

23-åringen träffade visserligen bollen först men stämplade sedan Moussa Dembele fult över benet. Kevin Friend tvekade inte utan visade rött kort direkt i matchens 72:a minut.

Dempsey historisk

– Han vinner bollen men måste uppröra domaren genom att fullfölja tacklingen. Men vi borde fått med oss poäng. Vi hade fått det om vi fått spela med elva man, säger Liverpools tränare Kenny Dalglish efter matchen.

13 minuter efter utvisningen var det definitivt rullgardin ner för Liverpool när Clint Dempsey avgjorde matchen för Fulham.

– Vi fick utrymme efter utvisningen, som jag tycker var korrekt, säger Fulhams tränare Martin Jol.

Målet var Dempseys totalt 37:e i premier league och 28-åringen gick därmed förbi landsmannen Brian McBride som den amerikan som gjort flest mål i Englands högstaliga.

Liverpool missade nu chansen att gå om Arsenal i kampen om fjärdeplatsen och spel i Champions League nästa år. För Fulham var poängen välkomna då de nu rycker ifrån lagen vid strecket i botten.