Vaknade i andra - ett mål och en framspelning

Sedan vaknade Zlatan till och fixade tre poäng till Milan.

Först satte han en straff.

Sedan spelade han fram Robinho efter en solorusch.

Det var snack om att Zlatan skulle vilas inför derbyt mot Inter i helgen. Men svensken verkar vara obänkbar.

I 76 minuten var Milan pressat. Ställningen var 1-1 när Ambrosini föll i straffområdet och domaren blåste straff.

Zlatan dunkade in straffen

Zlatan klev fram och visade varför Allegri vill ha honom på plan. Straffen satt stenhårt i hörnet. Målet tände svensken, som sett lite ofokuserad ut.

Efter några märkliga minuter där matchens första målskytt Pato och hans ersättare Inzaghi tvingats byta hjälpte han till att punktera matchen.

Zlatan ryckte sig fri på vänsterkanten, trampade in i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Inzaghis ersättare, Robinho, som styrde bollen i mål till matchavgörande 3-1.

Milan illa ute

Men det var på väg att gå snett trots att matchen börjat planenligt för Milan.

Efter tjugo minuter höll sig Pato framme på en hörna, satte Milans ledningsmål och visade att han inte tänker maka på sig för att göra plats för Inzaghi.

Allegri hade valt att vila Pirlo. Robinho och Ronaldinho satt på bänken. Trots det kontrollerade Milan matchen. Ända fram till 62 minuten.

Milans spel hade avstannat. Då damp en boll ner framför Palermos Bacinovic och skottet, som inte såg helt ottagbart ut, överlistade en förstenad Abbiati i Milans mål. 1-1.

Milan i serieledning

Sedan klev alltså Zlatan in i handlingen.

Med sitt mål och målpass gav han Milan ett utmärkt läge inför helgen superderby mot Inter.

Efter kvällens match toppar Milan ligan, en poäng före Lazio och tre poäng före fyran Inter.