Gael Givet nickade in 4–3 till Blackburn.

Först knäckta efter en tappad tvåmålsledning på övertid.

Sedan frälsta efter ett avgörande i förlängningens sista sekund.

Blackburn-fansen blev medtvingade på en mental bergochdalbana runt ett ligacupdrama av den absolut bredaste kalibern.

– Wow, vilken match, twittrar Martin Olsson efter Rovers galna 4–3-seger över Newcastle.

De radar upp förluster i ligan och parkerar absolut sist i Premier League.

Men de som investerat sina känslor i Blackburn kände sig nog ganska nöjda när övertiden i ligacupens åttondelsfinal mot Newcastle rullade igång.

Olsson assisterade

Martin Olsson hade serverat Ruben Rochina till 1–0, Ayegbeni Yakubu utökat ledningen till 2–0 och sedan handlade det bara om att hålla undan och säkra avancemanget. Och tvåmålsledningen var intakt när klockan tickade förbi 80 minuter, och ja, även när den passerat 90 minuter.

Men sedan kom Raset.

Cabaye kvitterade

Danny Guthrie reducerade för Newcastle tre minuter in på tilläggstiden och i den sjätte övertidsminuten tog Yohan Cabaye matchen till förlängning och Blackburn-fansen farligt nära ett kollektivt mentalt sammanbrott med sin kvittering.

Fansen fick nytt hopp när Morten Gamst Pedersen skruvade in en frispark i förlängningens 99:e minut, tappade det lika snabbt när Peter Løvenkrands kvitterade från straffpunken i 105:e, men frälstes sedan av Gael Givet som nickade in 4–3 till hemmalaget i den 120:e minuten och fick Ewood Park att explodera av glädje.

– Wow, vilken match. Newcastle gav aldrig upp men det känns fantastiskt att vara i kvartsfinal, twittrar Martin Olsson efter dramat.