Sämst på 40 år efter jättetavlan

Publicerad 2011-10-02

”Ska han ta alla dagar i veckan”

Sämst i staden, bara sju poäng på sju matcher och 15:e i ligan.

Wojciech Szczesnys tavla innebar en blytung prestigeförlust efter 1-2 i derbyt mot Tottenham och Arsenals sämsta ligastart på 40 år.

Arsenals mardröm bara fortsätter och laget har nu, enligt Viasat Fotboll, fått den sämsta ligastarten på 40 år. Pressen ökar allt mer på managern Arsene Wenger när de mörka molnen fortsätter att ligga tätt över klubben.

Sköt från distans

Söndagens förlust innebar inte bara ett nytt poängtapp utan även ett extra svidande nederlag för klubbens supportrar i kampen mot lokalrivalen Tottenham. En derbyförlust som målvakten Wojciech Szczesny får lastas för.

21-åringen gjorde en mycket bra match bortsett från ett dråpligt och kostsamt misstag. Ställningen var 1-1 när Tottenhams ytterback Kyle Walker sköt från distans efter 73 minuter. Szczesny hade bollen i sikte hela vägen men släppte ändå in projektilen relativt mitt i målet.

”Får ta på sig målet”

– Szczesny får ta på sig det där målet. Den där ska han ta alla dagar i veckan, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Betydligt lyckligare var Walker som gjorde målet inför ögonen på förbundskapten Fabio Capello.

– Jag tänkte bara ”varför inte försöka”. Om du inte spelar på lotteriet vinner du inte lotteriet, säger matchhjälten.

Arsenal, som gjorde en i övrigt stabil insats i matchen, lyckades aldrig komma tillbaka utan föll med 1-2. Aaron Ramsey målade för gästerna efter att Rafael van der Vaart slagit in Tottenhams ledningsmål i den första halvleken. Ett mål Arsenal-försvaret ville ha bortdömt för hands.

"Spurs" är nu sexa i ligan med en match mindre spelad än övriga topplag.