Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-07-06

Tillbaka på bänken – förbannad direkt

Alexander Axén var tillbaka som huvudtränare i Allsvenskan.
Lika förbannad som senast.
– Det är skönt att få sparka till en flaska igen, säger nye ÖSK-tränaren efter 2–2 hemma mot Norrköping.

Följ ämnen

Örebro gick upp i en 2–0-ledning i den första halvleken efter att Marcus Pode och Robert Åhman-Persson gjort varsitt mål.

Två spelare som Alexander Axén valt att satsa på: den nye ÖSK-tränaren, som tog över när PO Ljung lämnade för GAIS i somras, petade anfallsstjärnorna Shpetim Hasani och ”Crespo” Kamara och gav Robert Åhman-Persson säsongens första match från start på mittfältet.
Det var nära att det skulle gå att prata om en omeddelbar Axén-effekt – men strax innan paus kunde IFK Norrköping reducera efter att man fått en straff efter en hörna.

Billigt? Ja, enligt Axén som var rejält uppretad på domaren Kristoffer Karlsson.

–  Det är skönt att jag är tillbaks så att alla straffar ökas i Allsvenskan, säger Axén till CMore.

"Regeln som gäller"

En uppretad Axén, som ville ha straff på en liknande situation i andra halvlek, utvecklar:
– Det är sig likt, det är regeln som gäller: mot mina lag blir det straff på de grejerna, för mina lag blir det inte straff.
Med tjugo minuter kvar kvitterade Norrköpings Alhaji Kamara och matchen slutade 2–2.
– De får en gratisbiljett in i matchen, när de får den så får de energi, säger Axén och syftar på straffen som Christoffer Nyman satte till 2–1 precis innan paus.
Det var i alla fall skönt att vara tillbaka.
– Det är skönt att få sparka till en flaska igen.