Barcelona föll tungt

Publicerad 2014-02-22

”Tata” utvisad - och tappade mot Real i ligan

Det blev ingen rolig lördagskväll för Barcelona.

Tränaren Gerardo "Tata” Martino blev utvisad och laget föll med 1-3 mot Real Sociedad.

Det gör att Real Madrid leder ligan med tre poäng.

Tre lag slåss om titeln i Spanien - efter lördagens matcher är det fördel Real Madrid.

Laget vann hemma mot Elche på eftermiddagen och några timmar senare föll Barcelona borta mot Real Sociedad med 1-3.

Tredje bästa målgöraren i ligan

Hemmalaget tog ledningen efter en dryg halvtimme. Real Sociedad skickade in bollen från höger och Barcelonas Alex Song styrde in den i eget mål. Fyra minuter senare kvitterade dock Lionel Messi när han gjorde sitt 229:e ligamål, det gör han till den tredje bästa målgöraren i ligan någonsin.

Barça-tränaren Gerardo Martino var irriterad över något i halvtid och blev uppvisad på läktaren. Därifrån fick han se Real Sociedad avgöra under några minuter i andra halvlek.

Antoine Griezmann tryckte in 2-1 i den 54:e minuten och fem minuter senare styrde Zurutuza in 3-1 efter ett inlägg.

Atlético kan haka på Real

Real Madrid leder ligan på 63 poäng, tre före Barcelona.

Atlético Madrid är det tredje laget som är med och fajtas om att bli mästare i Spanien den här säsongen. Om laget vinner mot Osasuna på söndag går man upp på 63 poäng.

Barcelona och Real Madrid har spelat 25 ligamatcher av totalt 38:a.